Torrdräktsfråga

Lägger upp en liten fundering här.
Jag har web-kollat runt på torrdräkter och funnit två stycken som kanske skulle passa mig (och min plånbok).
Ursuit MPS: Bra med Goretex men kanske lite väl tunn i materialet.
Adventurer Onepiece: Numera öppningsbar i hals, men andas den tillräckligt i materialet?

Jag har inte provat dessa eller känt på dem, så jag undrar om det är några av er som har erfarenhet av dessa plagg?

16 thoughts on “Torrdräktsfråga”

 1. Hej Thomas och tack för tipset. Här skickar man ut en fråga wordwide och så får man svar en mil bort. 🙂 (bor 6-7km norr om Berga skola)

  Jag tror att det blir en Adventurer, dels för att den har neopren i halsen, känns bekvämare tror jag och den är billigare.

 2. Hej Stefan!

  Jag använder Ursuits tunna sedan två säsonger. Har nog paddlat 200 timmar i den och den är kanon. Smidig, andas riktigt bra och hämmar inte rörelserna. Dessutom har den en smart dragkedja som gör att man kan dra ner den lite och kunna andas ordentligt.
  Åk till Mest Ute i Eskilstuna så provar de ut en som passar som en smäck – de måttar och gör allt klart.

 3. Tack, ska kolla upp detta.
  Jag hörde att det fortfarande spelades ishockey, trodde att det var slut för ett par veckor sedan, men… ja…hmm… grattis till SM-guldet. 😉

 4. Händer det inget i ditt liv Stefan ? Inte möe skrivet på bloggen , ut och paddla med dig så man får något att läsa och titta på. Själv så skall det paddlas i morgon oavsett hur vädret är.Förseten hur länge har du paddlat?

 5. Hei Stefan,
  Jeg vil nok si at de to draktene har noe ulikt bruksområde. Som du sier virker MPS noe tynn, og det er riktig da den ikke har noe forsterkninger. Den passer bra dersom du skal bruke den til padling uten for mye sprell (inn og ut av kajakk:). Ett godt alternativ dersom du ønsker å drive litt mer utfordrende padling (med svømming) er å kikke på AWS drakten til Ursuk, enten i 4tex eller goretex. Jeg har begge draktene (MPS og AWS) og for min type padling bruker jeg AWS i 70-80% av padlingen. Er ellers 100% enig med Lasse mht kvalitet og funksjon på MPS, og de er like bra på AWS draktene, men som sagt dekker draktene ett noe ulikt padlebehov. Uansett – en god tørrdrakt er bra!

 6. Haha, flåt men jag har ett annat liv också 😉
  Premiären blir nästa helg, och det får blåsa mycket för att jag ska ställa in det.
  Jag har 2 nygamla filmer uppe på Youtube idag, mycket repriser men det är min son som har gjort några egna låtar som jag lade lite paddelgrafik på.
  Jag är nybörjare på paddleriet, hållit på i tre år, men ifjol började jag med lite längre turer med tält. Började paddla som en bantnings variant, gick ner från 105 till 80kg (Youtube) på 10 mån ifjol, gått upp lite i vinter som ska bort under våren :).

 7. Hej Smaavoll, i och med att jag kommer att vara bland berg o sten ( man måste ju gå iland å fika ibland) så behöver jag nog en med förstärkningar.
  Jag får se vad det blir, men det lutar åt en Adventurer Onepiece .

  Tack för informationen, den hjälper mig i mina val.

 8. Då är du en d….vul att paddla ! Jag tycker att din tid på Dalslands kanot maroton är kanon , då hade du ju bara paddlat i 2 år. Vi får väl hoppas att det blir en bra säsong för oss ! Och så hoppas jag att vi kan träffas vid DKM.

 9. Roland, jag tror att förra årets DKM+ var lättpaddlat, det var först i sista sjön som det var motvind med lite vågor. Jag får nog svårt att bättra på tiden i år, jag hade räknat med runt 9 tim ifjol (tror att det blev 8.13), hade kollat med GPS vilken hastighet jag brukar ha. Men när det är tävling så finns det ju alltid nån framför som man ska förbi 🙂
  Klart att vi träffas på DKM, jag lovar att vinka när jag paddlar förbi 😉

 10. Ja du Stefan ! Det är bäst att du vänder Go Proen mot dig annars så får du en film med min rygg på . Det kan ju inte va så kul att se en rygg i 8 timmar.
  Paddla på .

 11. Tack Stefan för grattiset till SM-guldet – det kommer att räcka ett helt år!
  Det blev ett bra pass igår – detaljerna hittar du “hemma” hos mig: lasseruntsverige.blogspot.com.

  Paddla lugnt!
  Mvh Lasse

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.