Slöpaddling Fröholmen 2014/05/15-17

Millesvik’s archipelago, Vänern

Started by Bynviken, Flåvik and paddled out towards Flokens northern side and on out towards Fröholmens southwest lace, which went ashore and were tenting. On this rugged island, I found a pair of flat square on a hill. Todays paddle distance: 4km

During the night writhing wind and grew in strength, it became inserting earplugs so it was nice and quiet again ..

The morning were treated to sunshine and fresh (very cold) wind, sat and puree with a fleece sweater and cap. Put down the “camp” and were looking for a quieter corner, found a cove on the island’s northern part, up to the tent again, cooked and then it was bath and rest. Todays paddle distance: 1km

Woke up quite early by the heat so the “door” was opened and then it was just to snooze on. Lovely time of year when there is so much insects in the air. Bath even today and at noon I started to pack the kayak again. Felt a bit dicey in the heat to take on the dry suit but the water is still too cold .. if you do something crazy on the water.

The journey home went through acquaintances cottage where they were treated to refreshments and pleasant conversation, after a short paddling south so was man “at home” in Bynviken again. Todays paddle distance: 5km

As the distances shows that bothered my “Fatigue Syndrome” with me still, constantly tired and the packing and unpacking, I have to sit down and rest several times. Hard to keep track and organize all the stuff you bring. Forgetful and focus dropped continuously.

Nah, hope this shit stops mess with me urgently.

But otherwise, I had a very nice 3-day Millesvik’s archipelago. 😉

 

 

Startade vid Bynviken, Flåvik och paddlade ut mot Flokens norra sida och vidare ut mot Fröholmens sydvästspets, där gick jag iland och letade tältmöjligheter. På denna ojämna ö hittade jag ett par plana kvadrat på en höjd. Dagens paddelsträcka: 4km

Under natten vred sig vinden och ökade i styrka, det blev att stoppa in öronproppar så var det lugnt och tyst igen..

Morgonen bjöds på sol och frisk (svinkall) vind, satt och mös med fleecetröja och mössa. Rev “lägret” och letade efter en lugnare vrå, hittade en vik på öns norra del, upp med tältet igen, lagade mat och sedan var det bad och vila. Dagens paddelsträcka: 1km

Vaknade ganska tidigt av värmen så “dörren” öppnades och sedan var det bara att snooza vidare. Härlig tid på året då det inte finns så mycket insekter i luften. Bad även idag och vid lunchtid så började jag packa kajaken igen. Kändes lite jobbigt i värmen att ta på torrdräkten men vattnet är fortfarande för kallt.. ifall man gör något tokigt på vattnet.

Hemfärden gick via bekantas stuga där man bjöds på fika och trevlig pratstund, efter en kort paddling söderut så var man “hemma” i Bynviken igen. Dagens paddelsträcka: 5km

Som distanserna visar så bråkar mitt “Utmattningssyndrom” med mig fortfarande, ständigt trött och vid packning och uppackning så måste jag sätta mig och vila ett flertal gånger. Svårt att ha koll och ordning på alla grejer man har med sig. Glömsk och fokus tappas hela tiden.

Nä, hoppas att denna skit slutar bråka med mig snarast.

Men i övrigt så hade jag en mycket trevlig 3-dagarstur i Millesviks skärgård.  😉

 

Image

Kinnekulle

Image

Fröholmens södra spets, blåsigt och kallt

Image

Jodå.. jorden är rund på Vänern också.

Image

Image

Kanadensisk katamaran??

Image

Fint läge dag 2

Image

Bad 20140516 (sketkallt)

Image

Dalsland i bakgrunden

Image

Här laddas batterier

Image

Image

Image

Tillbaka till Bynviken

2 thoughts on “Slöpaddling Fröholmen 2014/05/15-17”

  1. Tryggt att se att jorden är rund även vid Vänern, men blir lite orolig över miljön när jag ser de siamesiska kanadagässen, eller kanadensisk katamaran, som du kallar dem…
    Fin badvik o läckra vyer! Uppiggande att se o tack för delningen!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.