8 thoughts on “A nice feeling..”

 1. So you’re good for something, eh, Stefan ? [grin]
  Seriously – congratulations, my boy ! – bloody well done !
  😀

 2. Blir lite tveksam vilket sprĂ„k jag ska skriva pĂ„. Jag har ju sĂ„ otroligt mĂ„nga att vĂ€lja mellan … hehe
  Vill först och frĂ€mst önska god fortsĂ€ttning och tacka för dina besök hos mig … alltid trevligt nĂ€r en “ny bekantskap” ger sig till kĂ€nna 😀
  Sedan mÄste jag ju ocksÄ nÀmna att det imponerar med den hÀr tÀvlingen du skriver om. NÀstan 8 timmars paddlande? Wow!!!

  1. Hej Lollo, SjĂ€lva ideÂŽn med att försöka skriva pĂ„ engelska var helt enkelt att jag ville bli bĂ€ttre pĂ„ det. 🙂
   SĂ„ med “Google translate” blandat med egna glosor sĂ„ började jag för ett Ă„r sedan och jag hoppas att jag har blivit lite bĂ€ttre pĂ„ det nu.. Med bara 20% besökare frĂ„n Sverige antar jag att nĂ„gra dĂ€r ute i vĂ€rlden förstĂ„r vad jag skriver. 🙂
   Man ser pĂ„ din blogg att du har ett hĂ€rligt “flow” nĂ€r du skriver, jag önskar att man hade detta.
   Under tvĂ„ Ă„r sĂ„ har jag haft besvĂ€r med nĂ€rminnet och bokstĂ€vernas placering pĂ„ tangentbordet (trots att man Ă€r IT admin till yrket). 🙂
   Jag drabbades av utmattningssyndrom och tillhörande depression, nog om detta..
   Jag mÄste bara kommentera detta paddlande ocksÄ.
   Under dessa 8 timmar inkluderas vĂ€rk, ont i “sitsen”, kramp i armar och ben, motvind och ibland lite för höga vĂ„gor och pĂ„ nĂ„got konstigt sĂ€tt sĂ„ Ă€r det bara sĂ„ jĂ€kla skoj. 🙂
   Jag önskar Àven en god fortsÀttning.

   Stefan.

   1. Eftersom du Ă€r en vĂ€ldigt ny “bekantskap” för mig sĂ„ uppskattar jag verkligen att du berĂ€ttar lite, och att jag Ă€ven fĂ„r veta lite kring de tunga bitarna. SĂ„dant som utmattning och depression Ă€r sĂ„ vanligt förekommande numera att jag tror det behöver “pratas” om. Inte sĂ„ att det blir ett Ă€ltande, men sĂ„ att man fĂ„r en förstĂ„else kring vad som hĂ€nder i kroppen och huvudet. Förmodligen Ă€r det fler som drabbas utan att förstĂ„ det. Det kanske kan förklara dĂ„ligt nĂ€rminne hos mĂ„nga fler Ă€n man tror …

    Tack för berömmet mig för hur jag skriver. Det gör mig glad, för jag tar skrivande pĂ„ stort allvar. Är inte nĂ„gon gramatisk expert pĂ„ nĂ„got sĂ€tt. Har aldrig varit och kommer aldrig att bli. Har alltid varit en medelmĂ„tta nĂ€r det gĂ€ller allmĂ€nbildning. Min s.k. “intelligens” ligger i konstnĂ€rliga anlag. Men jag tillhör dem som vill bevara regelverket kring hur vi skriver, och inte kasta alla rĂ€ttesnören överbord. Jag inbillar mig att regler och ett brett ordförrĂ„d gör att fler kan kommunicera med varandra. Om alla har sitt eget sĂ€tt att prata och skriva sĂ„ kĂ€nns det som att gapet mellan generationer blir större.
    Å andra sidan Ă€r det ju bara en tidsfrĂ„ga innan det gapet minskar, ihop med att de Ă€ldre generationerna försvinner. Kanske försöker jag bara hitta ett försvar för min instĂ€llning, för jag vill att det ska finnas stolthet i skrivande och talande kunskap. Numera vill ungdomarna i stĂ€llet att man ska skĂ€mmas nĂ€r man inte sĂ€nker sig till deras nivĂ„ … 😩

    Jag kĂ€nner tyvĂ€rr ocksĂ„ av nyuppkomna brister hos mig sjĂ€lv. Jag tĂ€nker pessimistiskt att det har med Ă„ldern att göra 😩 . Jag tappar bokstĂ€ver och lĂ€gger till eller tappar ord. Ser inte missarna förrĂ€n jag lĂ€ser om texten 2-3 gĂ„nger …
    NĂ€rminnet ska vi bara inte tala om … suck … 😩

    Gillar din idĂ© att försöka skriva pĂ„ engelska. Jag förstĂ„r tanken med det. Skulle sjĂ€lv kunna tĂ€nka mig att göra pĂ„ samma sĂ€tt, av samma anledning. Men jag Ă€lskar att skriva med “flow”, och jag skulle tappa det dĂ„. Man kanske skulle fixa en blogg för “vardagsengelska”? … Inte en dum idĂ© egentligen … En blogg för att kommunicera kring vardagliga Ă€mnen … pĂ„ engelska. Som en öppen chatt …
    Finns det nÄgot sÄdant redan?

   2. Jag brukar fĂ„ höra att jag “bjuder pĂ„ mig sjĂ€lv” nĂ€r andra behĂ„ller sitt inombords. Det Ă€r inget jag lider av. 🙂

    Man mĂ€rker ganska snabbt att det finns olika former av engelskan, dialekten ifrĂ„n Australien har mĂ„nga egna ord och mycket “slang” frĂ„n bĂ„de England och USA.

    Sedan jag började med bloggen har det blivit mycket lĂ€ttare att uttrycka sig i skrift, har t.o.m förbĂ€ttrat den norska sprĂ„kförstĂ„elsen. 🙂

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.